Va rugam sa plasati comenzile dvs. pe noul nostru site automatic.ro unde puteti gasi intreaga noastra gama de produse. Va multumim!


Pentru comenzi, ne puteti suna la numerele:

Mobil: 0726.175.111 | 0721.228.444 | 0722.208.422 0232.316.000 L-V: 08-17; 12-13
Versiunea de printat Spune unui prieten

Avantajele si dezavantajele folosirii utilajelor CNC

utilaj cnc


Avantajele si dezavantajele utilizarii masinilor-unelte CNC

 

Cel mai important avantaj reprezinta, fireste, imbunatatirea automatizarii.

Interventia operatorului in producerea pieselor ar putea fi redusa sau chiar eliminata. Multe masini CNC pot functiona nesupravegheate pe parcusul ciclului de prelucrare, oferind beneficii precum: reducerea gradului de oboseala a operatorului, a greselilor provovate de erorile umane, o productie previzibila.

Un alt avantaj al tehnologiei CNC este rapiditatea si precizia pentru piesele finite. Odata ce un program este implementat, cu aceeasi precizie si rapiditate se pot face una, zece sau o suta de piese de aceeasi calitate si cu acelasi timp de prelucrare.

Al treilea beneficiu il reprezinta flexibilitatea. Masinile executa programe, asadar schimbarea prelucrarii este la fel de usoara precum incarcarea unui program. Odata ce programul este realizat, prima piesa este executata intr-un mod corect, acesta poate fi salvat si utilizat la nevoie.

Un alt beneficiu important de mentionat este faptul ca masinile CNC pot face conturarea in spatiu 3D, acest lucru fiind imposibil de realizat pentru o masina-unealta clasica.

Printre beneficiile nenumarate, mentionam si repetablitatea. Un strungar, indiferent cat de priceput ar fi el, nu va putea realiza doua piese identice. Ele vor trebui reajustate. Pe de alta parte, o masina CNC va face 10, 100 sau 1000 de piese identice.

Avand in vedere toate acestea, notam cateva avantaje finale extrem de atragatoare. Astfel, utilizatorii de masini-unelte CNC vor reduce costurile de productie pentru piesele de care au nevoie, vor reduce costurile pentru scule special si timpul de pregatire al unei masini. Vor reduce din personal, aspect care va aduce beneficii financiare considerabile.

Insa unul dintre cele mai importante beneficii este cresterea calitatii produselor. Niciun om nu poate egala o masina CNC in ceea ce priveste precizia miscarilor. Masinile CNC lucreaza cu unitati de masura foarte mici.

Desi avem un numar mare de avantaje, vom mentiona si dezavantajele pe care utilizatorul le poate avea.

In primul rand, atunci cand vorbim despre instalarea unei masini CNC vorbim despre investitii mari, pe care nu si le poate permite o firma mica.

Automat, pentru a fi rentabila achizitionarea unei masini CNC, utilizatorul trebuie sa aiba nevoie de o productie mare. Daca se executa putine piese, timpul si costurile realizarii programului necesar pot fi mai mari decat cele obtinute prin utilizarea unei masini clasice. Pe masura ce numarul de piese realizate creste, masina CNC devine cu adevarat economica. 

Costurile de intretinere ale unei masini sunt mari, de asemenea, asa ca utilizatorul va avea nevoie de specialisti.  De asemenea, o colaborare cu un furnizor serios si competent pentru componentele CNC, componentele electrice, pneumatice si hidraulice este primordiala pentru utilizatorul masinii.

Grupul Automatic vine in ajutorul utilizatorilor de masini CNC, oferind componente CNC de buna calitate, echipamente electrice,echipamente pneumatice si echipamente hidraulice.

Pe scurt, masinile CNC sunt rentabile pentru firmele care au nevoie sa produca serii de piese in numar mai mare.


Cuvinte cheie: Automatic, componente cnc, furnizor componente cnc, echipamente pneumatice

Evaluari
Notati acest articol.
Articolul nu este inca notat. Faceti o evaluare.